Ruben Verkerk

Aan het woord

Vaste partners met vaste prijzen…..

Een handgeschreven kaartje als de overeenkomst is getekend. Een oranje gerokte statafel en een presentje bij de oplevering. Een oranje cheesecake na de overdracht bij de notaris. Na aanvankelijk op weerstand te stuiten bij de van nature nuchtere bouwmensen, worden de initiatieven van het ‘9+ Team’ nu breed omarmd door de hele Bolton organisatie. Verkoopmanager Lisette Gouderjaan legt uit waarom het zo belangrijk is juist wel dat extra stapje te zetten. En vooral: wat die ‘roze bril’ oplevert! 

Lisette is zelf vanaf het begin betrokken geweest bij het 9+ team: “Als bouwer kon Bolton alles wel op orde hebben, maar het 9+ team (vertegenwoordigd door alle afdelingen binnen Bolton) wilde meer dan een voldoende scoren. Je wilt de koper aan de hand meenemen, steeds een stapje voor zijn: mensen willen weten wat er komt. Om te weten wat er leeft bij onze kopers hebben we enquêtes uitgezet: wat kon beter? Daar hebben we heel veel van geleerd! Ook hebben we medewerkers om ideeën gevraagd, en dat doen we nog steeds. Dat levert supergoede initiatieven op, wat we nu al terugzien in de beoordelingen!” 

Er is ook winst intern: “Het 9+ team helpt om afdelingen met elkaar te verbinden. De ontwikkelaars begrijpen beter wat hun creatieve ideeën betekenen voor de bouwers en andersom ontstaat ook meer begrip. Zie de koper, de onderaannemer en je collega door een roze bril! Dat is hier nu de spirit. Samen werken we aan een nog betere klantbeleving, met middelen als een stappenplan of checklist. Je ziet nu al het aantal vragen van klanten afnemen, dat levert tijdwinst op. En nu collega’s zelf zien wat een spontaan gebaar betekent voor een koper, vinden die behouden bouwers het stiekem heel leuk. Je merkt dat het werkt!”